Confidenţialitate

DSP – linie telefonică specială, pentru reclamații privind falsul chirurg

Persoanele care deţin informaţii despre cazul falsului chirurg italian pot să anunţe reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică la un număr de telefon pus la dispoziția acestora în perioada 7-15 februarie, informează DSP.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a anunţat, joi, că pentru acurateţea informaţiilor în legătură cu ancheta privind activitatea medicala prestată de Matteo Politi/Matthew Mode în clinicile din România, a fost înfiinţată o linie telefonică specială pentru a obţine informaţii despre serviciile medicale care au fost acordate de acesta.

Astfel, în perioada 7 februarie – 15 februarie, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00, la numărul de telefon 021 3132634, un responsabil DSP-MB va prelua mesajele celor interesaţi să ofere amănunte în acest caz.

“Reamintim că Matteo Politi/Matthew Mode a acordat în ultimul an, în cadrul mai multor clinici medicale private, servicii medicale de chirurgie estetică fără a avea dreptul legal de a exercita această specialitate pe teritoriul României”, se arată în informarea publicată, joi, de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Falsul chirurg italian a fost reținut miercuri seară pentru 24 de ore, după ce a fost audiat de către polițiștii Secției 4 din Capitală. Acesta este suspect pentru înșelăciune și e vizat de ancheta in rem privind exercitarea fără drept a unei profesii.