DSP București pregătește un plan de reacție pentru eventuale focare COVID-19 din școli | AUDIO

Direcția de Sănătate București, coordonată temporar de generalul în rezervă Ionel Oprea, anunță că va publica în curând un plan de reacție la eventuale focare izbucnite în școli după 14 septembrie.

Într-un interviu acordat Europa FM, generalul în rezervă Ionel Oprea, spune că inspectorii DSP vor pregăti cadrele sanitare care se vor ocupa de copiii care vor fi depistați pozitiv:

Trebuie să apreciem corect care este capacitatea de testare, evaluare, izolare și carantinare la nivelul Capitalei pentru populația școlară. Vom asigura un instructaj al medicilor școlari și de familie, care vor opera cazuistica pediatrică COVID-19. De asemenea, vom posta pe site-ul nostru foarte multe informații legate de reacția DSP la această nouă încercare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Coordonatorul DSP București mai spune la Europa FM că prioritatea este reorganizarea instituției astfel încât bucureștenilor care sună, cu sau fără simptome de COVID 19, să li se poată răspundă la telefon inclusiv nosptea.

Generalul în rezervă Ionel Oprea spune că a găsit la DSP doar 7 epidemiologi, dintre care 4 detașați de la alte instituții, ceea ce este complet insuficient:

Noaptea, între orele 22-08, nu avem personal care să răspundă. Se preiau unele răspunsuri, dar răspunsul este a doua zi la program. Încercăm să digitalizăm acest centru pentru a avea o activitate automatizată 24/24.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Coordonatorul DSP București adaugă că în curând, în capitală, vor fi dispnibile alte 300 de locuri pentru pacienții COVID, în cadrul unui spital privat.

Este în lucru extensia de la spitalul Monza. Acolo, am înțeles că vor fi peste 300 de locuri în final, cu ATI cu tot.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS