Confidenţialitate

DSP a amendat o școală din Vaslui, aflată în renovare, pentru că susține cursurile în clădirea praznicală din cimitir. Părinții, revoltați din cauza deciziei DSP | AUDIO

Amenda pentru o școală din Vaslui dată de Direcția de Sănătate Publică a generat un val de revoltă printre părinții elevilor. Aceștia învață într-o clădire în care se fac praznice bisericești, imobilul școlii fiind în reabilitare. Revolta vine după ce DSP a dispus relocarea copiilor, care ar trebui astfel să devină navetiști.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Școala din satul Cursești Deal, comuna Pungești, este în plin proces de reabilitare, iar de la începutul anului școlar cei 30 de elevi ai școlii, din ciclul primar, dar și de la grădiniță, fac orele într-o clădire a bisericii. Aceasta se află în cimitir, lângă biserică, fiind clădirea folosită, de regulă, pentru pomeni.

În urma unui control făcut de Direcția de Sănătate Publică a venit însă și verdictul: spațiul este impropriu pentru a se putea derula actul de învățământ.

DSP a amendat școala cu 3000 de lei și a dispus ca elevii și preșcolarii să fie relocați

Decizia a stârnit revolta părinților, pentru că singurul spațiu în care pot fi mutați copiii se află într-o altă localitate, ceea ce ar însemna ca elevii să devină navetiști. Situația a ajuns până la Prefectură, iar prefectul de Vaslui a cerut conducerii DSP să ia în calcul varianta unei derogări, astfel încât elevii să nu fie nevoiți să facă naveta.

Totul depinde acum de primărie și de conducerea școlii, cărora li s-au cerut o serie de măsuri ce trebuie luate, pentru ca elevii să rămână în spațiul respectiv. Printre altele, clădirea praznicală ar trebui dotată cu lavoare portabile și covoare dezinfectante și să fie asigurate condiții minime de igienă în spațiile de curs.

Urmează ca DSP să meargă din nou în control pentru a vedea dacă sunt respectate condițiile minime impuse pentru ca orele să se desășoare în continuare în spațiul respectiv.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sibiu: Bebeluș de câteva săptămâni, abandonat în câmp, la marginea unui sat. Mama acestuia, cercetată penal | AUDIO