Drumuri închise din cauza ploii înghețate și a poleiului

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române și Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere atrag atenția că,  din cauza fenomenului de ploaie înghețată și a poleiului, unele drumuri au fost închise, iar pe altele se circulă îngreunat.

Traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost oprit, de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la 106 + 800 de metri (Drajna Nouă).

De asemenea, DN 1D este închis între Urlaţi (Prahova) şi Urziceni (Ialomiţa), DN 2B (C.A. Rosetti – Vizireni, județul Buzău), DN 2C (Costești, județul Buzău – Slobozia, județul Ialomița) și DN 67C (Novaci – Rânca, județul Gorj).

Tot din cauza carosabilului alunecos, mai multe autocamioane n-au mai putut înainta pe drumul judeţean 201 B, între localităţile ialomiţene Orezu şi Raşi. Două ambulanţe care se deplasau spre pacienţi au derapat la Valea Măcrişului şi Reviga. În județul Buzău, trei accidente s-au produs, pe o porțiune de doar 500 de metri, pe DN2 – E85, între Oreavu și Poșta Câlnău.

Din cauza ploii înghețate (freezing rain) care produce polei, a fost închisă circulația pe DN 2B între Buzău și Brăila, dar și pe DN 2C între Costești și Padina (județul Buzău).

Din cauza fenomenului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere si Poliția Rutieră au decis închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2B între Buzău și Brăila (km 8+100 – km 38+000).

Preventiv, a fost decisă restricționarea circulației pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 2A între Urziceni și Giurgeni (județul Ialomița).

Pe măsură ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației.

În schimb, a fost ridicată restricția de tonaj (7,5 tone) pe DN 3A între Lehliu și Drajna (județul Călărași).

Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Ploaia înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene prin faptul că în momentul în care atinge suprafața carosabilă îngheață instantaneu și anulează efectul materialelor antiderapante.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS