Confidenţialitate

Drumul spre Sarmisegetusa rămâne închis

Lucrările continuă la drumul judeţean care duce spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, după ce două sectoare ale acestuia au fost afectate de viituri şi alunecări de teren, iar, în altă parte, apa râului Grădişte a rupt o porţiune din prima bandă de urcare spre monumentul UNESCO.

“Pe sectoarele unde s-au produs alunecările de teren, drumarii au reuşit să degajeze şi să cureţe carosabilul de tonele de pământ, de bolovani şi de zecile de trunchiuri de copaci aduse de pe versantul Feţele Albe. La intrarea în zona pietonală, aleea pavată a fost, la rândul ei, curăţată cu sprijinul angajaţilor de la Administraţia sitului şi al jandarmilor, urmând să fie refăcut acostamentul şi montate noi balustrade de protecţie”, a informat, vineri, Consiliul Judeţean Hunedoara pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

În zona în care apele umflate ale râului Grădişte au distrus o porţiune din banda de urcare a drumului spre Sarmizegetusa Regia, au început lucrări de consolidare şi de refacere a părţii carosabile.

Stadiul lucrărilor a fost verificat joi şi de preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, prezent la faţa locului.

Potrivit autorităţilor, drumul va fi redeschis circulaţiei rutiere în momentul în care acesta va prezenta siguranţă pentru turişti, localnici şi personalul care deserveşte situl Sarmizegetusa Regia.

Drumul judeţean care duce la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este închis de o săptămână, după ce pe 26 iulie o ploaie torenţială a format o viitură care a adus pe carosabil tone de lemne, pământ şi pietre care au blocat aleea pietonală spre monumentul UNESCO. O zi mai târziu, o alunecare de teren a avut loc pe o parte din versantul masivului Feţele Albe, oprindu-se pe drumul de acces spre Sarmizegetusa Regia.

Din cauza pericolului, autorităţile au decis închiderea temporară pentru turişti şi a sitului Sarmizegetusa Regia.