Drumul lui Moș Crăciun. La ce oră va ajunge în România

Și-a făcut lista, a verificat-o și a pornit. Moș Crăciun și-a început călătoria anuală în care are de vizitat 390.000 de case în fiecare minut. Și o face cu o viteză fabuloasă – peste 10,7 milioane km/h. Drumul lui este atent monitorizat de copiii din toată lumea.

 

Sania Moșului a pornit deja. Sunt 510 milioane de kilometri pe care îi are de făcut în numai câteva ore.

Spiridușii au calculat deja, Moș Crăciun va consuma 72 de miliarde de calorii într-o singură noapte. Trebuie să ajungă în 390.000 de case în fiecare minut, fără a mai pune la socoteală efortul de a se furișa pentru a nu fi prins.

Milioane de copii sunt cu ochii pe traseul Moșului de când NORAD – Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială – îl transmite pe internet. Totul a început în 1955, când un ziar a publicat din greşeală numărul de telefon al comandamentului NORAD şi a spus că îi aparţine Moşului. De atunci, zeci de mii de copii le trimit militarilor e-mail-uri și îi sună minut de minut să afle unde e Moșul în Ajun de Crăciun.

Moş Crăciun a plecat din Finlanda şi s-a îndreptat mai întâi spre Pacificul de Sud, Noua Zeelandă şi Australia. Călătoria continuă prin Japonia, China şi India, prin Europa și se încheie pe coasta de vest a Statelor Unite.

În România, ar urma să ajungă în jurul orei 22.00. Trebuie însă să ținem cont și de avertismentul NORAD: „Traseul lui Moş Crăciun poate fi afectat de vreme, aşadar este imprevizibil”.

Drumul lui Moș Crăciun poate fi urmărit pe noradsanta.com și pe santatracker.google.com.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS