DRUM CU PRIORITATE: Asociația Părinți Salvatori strânge bani pentru dotarea spitalelor cu echipament | AUDIO

Asociația Părinți Salvatori s-a născut din drama familiei Vlașin. În 2015, băiețelul familiei, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Ajunși la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă: lipsea echipamentul medical special.

De atunci, din 2015, Părinți Salvatori ajută familiile aflate în situații dificile, dar și spitalele care au nevoie de dotări. În prezent se strâng fonduri pentru defribrilatoare și pentru dotarea spitalelor cu echipamentul de luptă necesar împotriva coronavirusului.

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numărul 8844, cu textul MINUNI, dar puteți accesa și Grupul de Facebook Părinți Salvatori  pentru mai multe informații.

Reprezentantul Asociației Părinți Salvatori, Vasile Vlașin, a explicat la Europa FM care sunt problemele ONG-urilor ce vor să ajute spitalele în momentul de față.

Printre altele, nu se pot face donații mai mari de 25.000 de lei unui spital, fără ca un notar să fie prezent la spital.

Mai mult, nu există în ordonanța militară niciun text care să împiedice rechiziționarea mărfurilor din străinătate la vamă.  Și nu există niciun culoar de zbor aprobat România – China, care să aducă echipamente din China într-un timp mai scurt.

Vasile Vlașin spune că trebuie să existe un reprezentant al ONG-urilor la nivel decizional. Vasile Vlașin, de la Asociatia Părinți Salvatori, a fost în direct pe Drum cu Prioritate, unde a vorbit despre inițiativă:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS