DRUM CU PRIORITATE – Alex Găvan, înainte de expediția vieții lui: „Pentru mine e mai degrabă o călătorie interioară, decât chemarea alpinismului”| AUDIO

Românul Alex Găvan și italianca Tamara Lunger şi se pregătesc să urce pe al doilea cel mai înalt vârf de pe planetă, care nu a fost cucerit niciodată în sezonul de iarnă.

Vârful se numește K2 și are 8.611 metri. Cel mai înalt punct atins pe K2 în timpul iernii a fost de 7.650 de metri.

Este unul dintre cei mai periculoşi munţi pentru ascensiuni din lume. Mai este supranumit și Muntele Sălbatic, tocmai pentru că aproape unul din patru alpinişti care încearcă să urce pe vârful K2 nu se mai întoarce de pe acest munte.

Aerul e rarefiat, vremea e imprevizibilă, vântul e puternic, iar temperatura reală resimţită pe acest vârf este de -70 de grade Celsius.

Am stat de vorbă cu Alex Găvan, înainte de expediția vieții lui, pe Drum cu Prioritate.  El ne declarat că pentru el e ”mai degrabă o călătorie interioară, decât chemarea alpinismului”.

Unde se află în acest moment, când începe expediția și dacă are emoții, despre asta Alex a discutat cu Radu Constantinescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alex Găvan a urcat pe şapte vârfuri de peste 8.000 de metri fără oxigen suplimentar și se foloseşte de ascensiunile pe cei mai înalţi munţi din lume pentru a promova cauze ecologice.