Confidenţialitate

Drulă, despre verdictul în cazul lui Traian Băsescu: „Să-și dea demisia din PE. România a suferit destul de pe urma securiștilor”

Verdict definitiv în cazul fostului președinte al României Traian Băsescu: a colaborat cu Securitatea ca poliție politică sub numele „Petrov”. Cătălin Drulă a reacționat pe Facebook spunând că „Traian Băsescu să își dea demisia din Parlamentul European. România a suferit destul de pe urma securiștilor”.

„Când ești dovedit definitiv că ai colaborat cu Securitatea ca poliție politică, două gesturi minime se impun:

  • Traian Băsescu să își ceară scuze poporului român. Pentru ce a făcut și pentru că ne-a mințit atâta timp.
  • Traian Băsescu să își dea demisia din Parlamentul European. România a suferit destul de pe urma securiștilor, țara noastră nu trebuie să fie reprezentată de securiști nicăieri, cu atât mai puțin la nivel european.

Se încheie un capitol trist. Ar fi frumos ca ultima notă să fie minima decență”, a scris Cătălin Drulă, președintele interimar USR, pe Facebook.

Reacția lui Traian Băsescu la decizia ICCJ: Voi face demersurile legale la CEDO

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Sursa foto / Colaj: Europa FM

Citește și: Instanța Supremă: Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Fostul șef de stat anunță că va face plângere la CEDO