Confidenţialitate

Dragoș Săvulescu s-a predat poliției din Napoli. Omul de afaceri are o condamnare de cinci ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu s-a predat la o secție de poliție din Napoli, la aproape un an de când a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa.

Polițiștii din Italia au anunțat autoritățile române că Săvulescu se află în custodie.

Acesta a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, alături de alţi 30 de inculpaţi. Grupul infracţional organizat din care a facut parte a reuşit să prejudicieze statul cu 114 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia.

Omul de afaceri de 44 de ani a făcut bani din tranzacţii imobiliare, averea sa fiind estimată la peste 10 milioane de euro. În 2012, când Cristian Borcea s-a retras din acţionariatul lui Dinamo, i-a predat acţiunile lui Săvulescu, cu care era vechi prieten.

Înainte de a se da sentința, în februarie 2019, Dragos Săvulescu a fost văzut ultima dată la Monte Carlo. Imediat cum condamnările au fost făcute publice, omul de afaceri și-a șters contul de Facebook, precum și celelalte pagini de pe social media. Fostul acţionar al Clubului Dinamo a fost dat în urmărire de poliţie, iar pe numele său a fost emis mandat de arestare.

Acum, actele vor fi trimise la Curtea de Apel București, iar instanța va dispune extrădarea. Ulterior, autoritățile române vor traduce mandatul instanței în limba italiană și îl vor trimite la Napoli. Instanța din Italia este cea care va stabili ce se întâmplă cu Săvulescu până la momentul în care va fi adus în țară.

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat în același dosar la nouă ani de închisoare cu executare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul acționar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat și el la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoș Săvulescu, și el fost acționar la Dinamo, la cinci ani și șase luni de închisoare.

Pe 6 septembrie 2018, Consiliul General al Capitalei a votat cumpărarea de la Săvulescu a 4,6 hectare de teren din Parcul Verdi la un preţ de aproape 50 de milioane de euro. Asta după ce o comisie îl evaluase la jumatate, conform preţului pieţei. Dupa 7 luni, Prefectul Capitalei a atacat la Tribunalul București hotărârea Consiliului General, notează  G4Media.ro.