Confidenţialitate

Dragoș Neamu: Noaptea Muzeelor a devenit un fenomen social – VIDEO

În weekendul trecut, peste 180 de muzee și peste 40 de prieteni ai muzeelor au luat parte la Noaptea Muzeelor 2018. Dragoș Neamu, cel care a creat Rețeaua Naționala a Muzeelor și inițiatorul Nopții Muzeelor în România, explică la Europa FM care este impactul acestui eveniment, devenit deja tradiție și în România, pentru cultura locală.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

”Nu prea ne mai interesează cantitățile (…) au început să ne intereseze niște detalii care nouă ne spun foarte multe lucruri”, precizează Dragoș Neamu, înainte de a face bilanțul pentru Noaptea Muzeelor 2018.

Modelul românesc de integrare a tuturor activităților într-un program coerent a atras atenția inclusiv autorităților franceze, care au lansat conceptul de ”Noaptea Muzeelor” , iar inițiatorul Nopții Muzeelor în România spune că acesta este și motivul pentru care a fost invitat în Franța, în această săptămână, pentru un transfer de know-how.