Dragnea: Nu e important cine face parte din Guvern, importantă e aplicarea programului de guvernare

În cazul guvernării, ca în sport, uneori se mai împrospătează echipa, a afirmat Liviu Dragnea, în această seară. Liderul PSD a evitat totuşi să spună clar dacă îşi doreşte o remaniere a Guvernului.

Liviu Dragnea a declarat că a fost încheiată evaluarea miniştrilor în interiorul PSD, urmând ca pachetul de propuneri pentru remedierea întârzierilor în aplicarea programului de guvernare să fie finalizat în cursul zilei de luni.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: ”Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie (…) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o să propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo.”

Liviu Dragnea a spus că raportul de evaluare a activităţii Guvernului va fi făcut public după finalizare adăugând că la concluzii vor fi trecute şi propunerile pentru eventualele remanieri.

Este evaluarea unui guvern care nu lucrează pentru el, lucrează pentru ţară. PSD a mers în alegeri cu un program şi românii au spus că acesta este programul pe care îl vor (…) Pentru noi nu este important cine face parte din Guvern, ci ca programul să fie pus în aplicare”, a comentat Dragnea.

Pe de altă parte, liderul social-democraţilor a apreciat că la proxima reuniune a Comitetului Executiv Naţional al PSD este posibil să nu se ajungă la schimbarea niciunui ministru.

Referitor la apelul la „stabilitate” făcut de Sorin Grindeanu  într-un mesaj pe Facebook, Liviu Dragnea a spus  că nu e important cine face parte din Guvern, importantă e aplicarea programului de guvernare.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, azi, într-o postare pe Facebook, că România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care o pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii, dar că pentru asta este nevoie de stabilitate şi predictibilitate.

”România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate”, a scris premierul.

 Grindeanu a subliniat că votul din decembrie 2016 a arătat că şi românii vor acelaşi lucru, respectiv un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil.

”Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt INSTABILITATE”, a subliniat şeful Executivului.

Postarea premierului a fost făcută în contextul infornaţiilor privind înlocuirea sa şi în condiţiile în care era aşteptată evaluarea miniştrior, în ceea ce priveşte îndeplinirea programului de guvernare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS