Dragnea i-a propus lui Grindeanu şefia ASF sau pe cea a Curţii de Conturi în schimbul demisiei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a propus lui Sorin Grindeanu să demisioneze din funcţia de prim-ministru, urmând să primească în schimb funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, vacantă în momentul de faţă, au declarat pentru News.ro surse participante la şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

Sorin Grindeanu a refuzat oferta lui Liviu Dragnea, situaţie în care liderul PSD i-a promis postul de preşedinte al Curţii de Conturi, după ce Nicolae Văcăroiu îşi va încheia mandatul sau chiar menţinerea în Guvern ca vicepremier.

Şi această propunere a fost refuzată de către premier. Mai mult, acesta i-a spus lui Dragnea că va renunţa la postul de premier doar dacă Liviu Dragnea convoacă un Congres extraordinar al partidului, iar preşedintele Iohannis oferă garanţii că viitorul premier va fi desemnat tot din rândurile PSD.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, după cinci ore şi jumătate de dezbateri, să retragă sprijinul politic al partidului pentru guvernul Grindeanu, cu 68 de voturi favorabile.

Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost unanim.

Totodată, s-a decis ca cei care refuză să plece din Guvern să fie excluşi din partid.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS