Dragnea: E puțin probabil ca după alegerile locale să rămân în fruntea PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că este ”puţin probabil” să rămână în fruntea partidului după alegerile locale. Dragnea susține că prioritatea partidului în acest moment este ca social-democraţii să câştige alegerile locale şi își dorește să continue procesul de modernizare al PSD.

Liviu Dragnea a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă după alegerile locale va rămâne preşedintele PSD.

”Puţin probabil! Puţin probabil, dar sunt câteva obiective pe care mi le-am asumat  şi care mă interesează să se întâmple, anume modernizarea partidului, care e în plină desfăşurare – eu neavând stilul altor politicieni, care să facă din orice operaţiune spectacol mediatic, dar şi pregătirea unei noi generaţii de lideri în partid, care să preia partidul din 2017. De asemenea, câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. Aceste două obiective sunt cele încă mă mai ţin active în poziţia asta”, a spus Liviu Dragnea.

Jurnaliștii au insistat și l-au întebat dacă va demisiona din funcţie după alegeri, însă Liviu Dragnea a spus: ”Am spus că e puţin probabil să doresc să mai continui după alegerile locale. Puteţi să traduceţi din română în română cum doriţi. Eu am spus puţin probabil şi sunt foarte sincer”.

 

Declarația vine în contextul în care astăzi a avut loc un schimb de replici dure între liderul PSD și al doilea om din partid, Valeriu Zgonea. Acesta din urmă îi cere demisia lui Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

În urma declarațiilor sale, Valeriu Zgonea riscă să-și piardă funcția.

Liviu Dragnea spune că „subiectul Zgonea va mai fi abordat o dată” la Comitetul Executiv Naţional de miercuri, la „categoria şi altele”.

La finalul ședinței Biroului Permanent Naţional al PSD, Liviu Dragnea a spus că „Zgonea nu mai e o prioritate” şi că partidul trebuie să se concentreze acum pe campania electorală.

La rândul său, Valeriu Zgonea, a spus că se va supune deciziei Comitetului Executiv care va avea loc miercuri. El a precizat că nu a venit cu funcţiile de acasă, ci a fost ales de colegii săi. Potrivit unor surse citate de Mediafax, la Comitetul Executiv se va cere excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS