EXCLUSIV Dragnea, la Interviurile Europa FM, despre ordinul Ministrului Educației privind cămine pentru refugiați: Nu știu ce a avut în minte – VIDEO

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a fost surprins de ordinul dat de Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, privind evaluarea spațiilor din cămine pentru eventuala primire a refugiaților care ar urma să ajungă în țară.

Invitat la Interviurile Europa FM, liderul PSD crede că ministrul ar trebui să fie mai ponderat în comunicarea publică.

“Eu nu ştiu ce a avut în minte domnul ministru al Educaţiei, dar eu cred că ar trebui să fie mai ponderat şi el, şi toţi miniştrii, şi această acţiune trebuie să fie sub o coordonare unitară”, a spus Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astfel de decizii se adoptă în CSAT, a continuat Liviu Dragnea care s-a arătat suprins de declarația ministrului.

“În situaţii de genul acesta trebuie să fie din partea instituţiilor abilitate o coordonare şi o comunicare unitară. Românii sunt foarte îngrijoraţi şi orice comunicare necoordonată pe acest subiect nu face decât să crească îngrijorarea în rândul românilor”, a precizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea la Interviurile Europa FM – Vezi interviul VIDEO integral

Ministerul Educaţiei a solicitat, săptămâna trecută, universităţilor şi inspectoratelor şcolare judeţene să identifice evantuale spaţii de cazare pentru refugiații care ar urma să ajungă în România.

Unele universități au răspuns deja apelului. Universitatea București, de exemplu, anunța că poate pune la dispoziție 80 de locuri de cazare în căminul facultății de Fizică de la Măgurele.Și Universitatea Politehnica din București spunea că poate oferi 150 de locuri.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea l-a taxat pe ministrul Educației și pentru inițiativa de a modifica Legea Educației.

Este un demers inutil – crede liderul PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

FOTO: Ștefan Lungociu/ www.europafm.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS