Confidenţialitate

Dr. Rafila: Nu sunt suspiciuni că redeschiderea școlilor a dus la înmulțirea cazurilor SARS-CoV-2 | AUDIO

Redeschiderea școlilor nu a dus la o creștere a numărului de infectări cu coronavirus – consideră Alexandru Rafila, reprezentantul României în Comitetul executiv al Organzației Mondiale a Sănătății.

El a participat astăzi la o dezbatere a organizației Salvați Copiii despre educația remedială.

Nu sunt elemente care să genereze suspiciunea că redeschiderea școlilor a dus la creșterea numărului de cazuri. Evident, în rândul elevilor, impactul a fost mai mic decât la populația generală, deci e clar că impactul nu a fost negativ.

Dezvoltarea unor reguli de bună practică igienică și de protecție individuală în rândul copiilor ajută, iar vaccinarea cadrelor didactice va duce și la înlăturarea temerilor privind interacțiunea cu copiii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Educației, în perioada 8-15 martie, au fost confirmați cu coronavirus, peste 180 de elevi și copii de grădiniță și peste 300 de angajați din unitățile de învățământ.

Cu alte cuvinte, la nivel național, zilnic, au fost în medie 22 de elevi confirmați cu COVID-19 și aproape dublu, când vine vorba despre numărul angajaților, cadre didactice și personal auxiliar.