Confidenţialitate

Dr. Rafila explică înmulțirea cazurilor noi de coronavirus | AUDIO

Reprezentatul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică numărul în creștere de cazuri de coronavirus prin nerespectarea măsurilor de distanțare și de igienă.

Profesorul Alexandru Rafila spune că dacă se ajunge la 500 de cazuri noi zilnic, medicii ar putea măsuri care să oblige populația să respecte regulile minime de prevenție.

Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînțeles că este și o rată a transmiterii care depășește 1% în acest moment și numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienți aflați în spitalizare a crescut de la circa 4900 la 5800. Procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%. Rata de multiplicare, în jur de 1,2%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, locurile de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Matei Bălș sunt ocupate total, însă alte spitale au locuri neocupate.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, a început studiul national privind infectarea pupulației cu virusul sars cov 2.

Am putea afla rezultatele finale în toamnă, spune Alexandru Rafila:

A început colectarea de către județe, pe măsură ce se acumulează vor fi trimise la INSP. Nu știu dacă se dau rezultate intermediare, de obicei se analizează toate serurile și, la sfârșit, trebuie să avem o opinie. Dacă dăm rezultate parțiale, nu va avea semnificație. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.