Dr. Mahler: Tot mai mulți pacienți COVID-19 sunt tineri | AUDIO

Sunt tot mai mulți tineri spitalizați în România cu noul coronavirus, spune, la Europa FM, managerul Institutului bucureștean „Marius Nasta”.

Doctorul Beatrice Mahler se teme că situația epidemiologică se va agrava.

„A crescut numărul de pacienți care au simptomatologie, care au forme moderate și severe de boală, care ajung cu saturații scăzute, care necesită oxigen, cazuri care trebuie direcționate către secțiile de Terapie Intensivă și tot mai mulți tineri, ceea ce pe mine personal mă îngrijorează. Din ceea ce am văzut în ultimele zile, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult în comportament. Mi-e teamă că, peste două săptămâni, lucrurile vor arăta și mai rău”, a explicat managerul unității sanitare din Capitală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La momentul actual, în Institutul „Nasta”, din cele 72 de locuri destinate bolnavilor de COVID, 47 sunt deja ocupate, iar alte 13 paturi sunt cu bolnavi care suferă și de COVID și de tuberculoză.

La Terapie Intensivă, doar 4 locuri mai sunt sunt libere din cele 6 disponibile pentru bolnavii de COVID-19.

„Din păcate, [la ATI] locurile se eliberează prin pierderea pacienților și acest lucru este foarte trist. Cine ajunge în Terapie Intensivă, de cele mai multe ori, nu reușește să depășească momentul critic prin care trece. Am avut foarte puține cazuri care au ajuns din nou pe secție după ce au fost la ATI”, a adăugat Beatrice Mahler.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În Terapie Intensivă, am pierdut un pacient de 42 de ani cu COVID-19. Altă fată de 18 ani stă să intre în ATI. Sunt oameni tineri, care ajung să facă această boală și sunt traume pe care le percep nu doar familiile, ci și cadrele medicale care îngrijesc aceste persoane. Sunt lucruri reale, care dor și care te marchează. Personalul medical este marcat, chiar dacă nu lasă să se vadă această amprentă psihică pe care o lasă aceste cazuri asupra lor. Sper din tot sufletul, să nu ajungem la acel moment de burnout [epuizare – n. red] al personalului medical”, a conchis Beatrice Mahler.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS