Confidenţialitate

Dr. Mahler spune că numărul infecțiilor intraspitalicești a crescut, pe fondul aglomerării spitalelor | AUDIO

Creșterea numărului de pacienți din spitale a dus și la o creștere a persoanelor infectate cu bacterii intraspitalicești.

Iar printre cei care s-au ales cu infecții nosocomiale sunt atât pacienți, cât și personal medical.

La Institutului Marius Nasta din București, de exemplu, rata de infectare a depășit un pacient din 100 față de 0,5 la sută anul trecut – a spus la Europa FM, managerul Beatrice Mahler.

Ea spune că printre cei care s-au ales cu bacterii din spital sunt și bolnavi de coronavirus, dar numărul lor nu este mai mare decât al celor care suferă de alte boli.

N-aș putea spune că numărul de infecții nosocomiale este pe zona de COVID mai mare decât în zona de pneumologie, pentru că vorbim tot de pacienți cu comorbidități multiple.

Însă, pentru că a fost în creștere numărul de pacienți cu afectare severă, internați în acest moment la Marius Nasta sau în cele șase luni, putem spune numărul de infecții asociate asistenței medicale este mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Infecțiile nosocomiale sunt întâlnite în toate spitalele, precizează Beatrice Mahler, care amintește că tratamentele în cazul acestora nu mai dau roade, pentru că unii pacienți au luat antibiotice, atunci când nu era cazul.