Confidenţialitate

Doza booster, necesară pentru a înfrâna spitalizările în special în rândul celor neimunizați anti-Covid, spune Ursula von der Leyen | AUDIO

Doza a treia este necesară pentru a înfrâna spitalizările înregistrate în special în rândul celor neimunizați impotriva COVID 19, subliniază preşedinta Comisiei Europene. Ursula von der Leyen a făcut un apel către cetățenii Uniunii în contextul răspândirii variantei Omicron a coronavirusului.

Între timp, statele membrie încearcă să se pună de acord asupra valabilității certificatului verde.

Preşedinta Comisiei Europene spune că, în contextul intensificării valului epidemic provocat de varianta Delta a coronavirusului, dar și a răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, sunt necesare totuși toate cele 3 doze „pentru a se proteja şi a-i proteja pe cei din jur”.

Ursula von der Leyen le-a cerut cetăţenilor să se vaccineze şi cu doza a treia pentru ca spitalizările, înregistrate în special în rândul populaţiei neimunizate, să fie cât mai puține.

Șefa executivului comunitar amintește că persoanele vaccinate sunt mai protejate în faţa formelor grave de boală, indiferent de varianta coronavirusului.

Este nevoie și de măsuri pentru creșterea ratei de vaccinare anti-COVID-19 la toate categoriile de vârstă, inclusiv copii şi tineri.

Pe de altă parte, potrivit unor surse citate de Reuters, statele UE sunt tot mai aprope să aprobe propunerea Comisiei Europene prin care certificatul verde să fie valabil 9 luni de la administrarea schemei complete, adică doar două de vaccin, sau una în cazul serului Johnson & Johnson.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Alexa  Stănescu

Citește și: Vaccinarea cu două doze din serul Pfizer “nu protejează suficient” împotriva tulpinii Omicron, anunță compania