Două universități din România au decis suspendarea cursurilor, de teama epidemiei de coronavirus

Universitățile din Arad și Târgu Jiu au decis, luni, suspendarea cursurilor, în vreme ce studenții și cadrele didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca stau în izolare la domiciliu, după ce au fost în Italia.

„Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 08 martie. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus (Covid-19), vor intra pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu.

Activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare. Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane”, au transmis oficialii MEC.

Potrivit comunicatului citat, universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale.

În cazul în care sunt depistați studenți care au probleme medicale, universitățile au obligația să informeze Direcția de sănătate publică.

„În baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație, urmând a informa Ministerul Educației și Cercetării cu privire la decizia luată”, mai arată MEC.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS