Confidenţialitate

Două trenuri de marfă s-au ciocnit în județul Vrancea. Circulația feroviară a fost deviată

Circulația trenurilor este întreruptă în județul Vrancea, între stațiile Gugești și Sihlea, după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit. Din cauza acestui incident, toate trenurile care urmau să tranziteze zona au traseu deviat. 80 de minute are întârziere un tren care a pornit din Iași și urma să ajungă în București la ora 12 și 35 de minute.

Traficul feroviar este întrerupt pe intervalul de staţii Gugeşti – Sihlea, din cauza unui incident feroviar în care au fost implicate două trenuri private de marfă, a anunţat joi dimineaţa Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

„Locomotiva trenului privat de marfă, care aparţine operatorului TimRail Cargo s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat şi a intrat într-un alt trenul privat de marfă, al companiei DB Cargo, care aştepta la sector. În urma impactului, locomotiva şi primul vagon, din compunerea trenului de marfă al companiei DB, au deraiat”, se arată în comunicatul companiei feroviare remis Agerpres.

CFR informează că pentru asigurarea continuităţii traficului, toate trenurile de călători, care urmau să tranziteze această zona, vor circula deviat pe ruta Mărăşeşti – Tecuci – Barboşi – Făurei – Buzău şi retur. Această măsură va fi menţinută până la repunerea pe şină a locomotivei şi a vagonului deraiat, inclusiv retragerea garniturii de marfă din zona respectivă.

Reprezentanţii SRCF Galaţi vor asigura suportul tehnic necesar operatorilor privaţi pentru intervenţia la faţa locului, astfel încât zona afectată să fie eliberată şi redeschisă traficului în condiţii de siguranţă.

CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor şi îi asigură că personalul feroviar va luat toate măsurile operative necesare pentru redeschiderea liniei în cel mai scurt timp.

Citește și: Medicii se plâng de noile vaccinuri anti-Covid. Spun că sunt obligați să nu aibă pierderi mai mari de 50% din numărul de doze, altfel îl plătesc | AUDIO