Două spitale de copii din București, fară căldură și apă caldă

Începând de luni seară, două spitale de copii din Capitală rămân fără apă caldă și căldură timp de 48 de ore.
Este vorba de Spitalul, „Marie Curie” și Centrul de Recuperare „Nicolae Robănescu”.

RADET începe reparațiile la magistrala de pe Bulevardul „Constantin Brâncoveanu”.

Situația de la cele două spitale de copii este cauzată de lucrările de reparații la magistrala de pe bulevardul Brâncoveanu, care vine de la CET Progresul.

Alexandru Burghiu, directorul Termoenergetica – companie care va prelua activitatea RADET – spune că legea obligă orice spital să asigure o sursă suplimentară de apă caldă și căldură.

El susține că ambele spitale – Marie Curie” și Centrul de Recuperare „Nicolae Robănescu” – au fost anunțate încă de vineri despre oprirea agentului termic, pentru a lua măsurile necesare.

„Din păcate, există niște probleme tehnice acolo și chiar am oferit sprijinul pentru a le remedia, însă nu a putut fi pusă în funcțiune sursa suplimentară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Burghiu.

Oficialul Termoenergetica precizează că amânarea lucrărilor la magistrală nu este posibilă, întrucât există riscul ca acele conducte să crape când afară va fi ger.

La rândul său, Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”, a declarat că au fost deja identificate soluții: aerul condiționat din spital va face cald, iar boilerele vor încălzi apa.

Și săptămâna trecută, cele două spitale pentru copii au rămas timp de trei zile fără apă caldă și căldură.

Vineri seară, Primăria Capitalei transmitea că a fost necesară înlocuirea unor porțiuni de conductă cu o vechime de peste 50 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS