Două premii pentru România la Conferința Europeană de Public Speaking și Leadership

Pentru prima dată când Conferința Europeană de Public Speaking și Leadership a fost organizată în România, un clujean a reușit să câștige două premii. Ovidiu Oltean a câștigat sâmbătă locul 2 în cadrul concursului de Evaluări de Discurs în Limba Engleză și locul 3 în cadrul concursului de Discursuri Pregătite în Limba Engleză.

12 concurenți au intrat în semifinalele concursului internațional, reprezentând Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Germania, Polonia, Cehia, Austria, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Ucraina și România. Dintre aceștia, doar șase au ajuns în finala desfășurată sâmbătă loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Podiumul concursului de Evaluări de Discurs a fost ocupat de Ranjith Venkatesh (Germania) – Locul 1, Ovidiu Oltean (România) – Locul 2, Peter Hajdu (Ungaria) – Locul 3.

Primii clasați în concursul de Discursuri Pregătite au fost Laszlo Szucs (Ungaria) – Locul 1, Vanya Eide (Suedia) – Locul 2 și Ovidiu Oltean (România) – Locul 3.

Ovidiu Oltean și-a început activitatea ca orator în organizația Toastmasters, în septembrie 2012, la clubul local, Toastmasters Cluj.

”Am participat la primul concurs în mai 2013, la Timișoara. A fost un concurs național. La primul concurs internațional am participat în noiembrie 2014, la Frankfurt”, își amintește Ovidiu Oltean.

”Discursurile sunt bazate pe întâmplări din viața mea din care am extras un mesaj educațional. Discursul cu care am luat locul 3 la Timișoara, săptămâna trecuta, este intitulat The Secret of Perfection. Pe durata celor 7 minute vorbesc despre faptul că atunci când comunicăm cu oamenii din jurul nostru este mult mai importantă conexiunea emoțională și nu impecabilitatea. Secretul perfecțiunii este emoția, nu lipsa erorilor”, spune Ovidiu Oltean. Acesta deja și-a fixat următoarea țintă, pentru toamnă, când vrea să repete performanța realizată și în urmă cu un an.

”Următoarea conferință este în noiembrie, la Varșovia, și îmi doresc să obțin Locul 1 la Concursul de Discursuri Umoristice în Limba Engleză. Pe termen și mai îndepărtat, îmi doresc să câștig campionatul mondial de public speaking”, spune Ovidiu Oltean la Europa FM.

Anul trecut, Ovidiu Oltean a câștigat concursul național de discursuri umoristice în limba engleză, al 10-lea său titlu de campion național la oratorie, după cele obținute în cadrul concursurilor din 2013, 2014 și 2015.

Toastmasters, organizatorul concursului, este un ONG non-profit care gestionează cluburi din întreaga lume, cu scopul de a-şi ajuta membrii să își dezvolte abilități de vorbit în public și leadership.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS