Confidenţialitate

Două molecule noi pentru tratamentul hepatitei C și al cancerului de prostată, pe lista medicamentelor compensate și gratuite

Guvernul a completat lista de medicamente compensate şi gratuite cu noi tratamente pentru hepatita C şi cancerul de prostată, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 13.000 bolnavi de hepatita C sunt eligibili pentru acest tratament.

“La propunerea Ministerului Sănătăţii, astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost completată lista de medicamente compensate şi gratuite. Au fost introduse încă două molecule noi. Este vorba despre molecule ce sunt destinate pentru tratamentul inovativ al hepatitei C şi al cancerului de prostată. (…) Această nouă etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va ţinti un număr de 13.000 pacienţi eligibili”, a declarat Barbu, la Palatul Victoria.

Pentru ca pacientii sa aiba acces mai usor la noile terapii, au fost desemnate două noi centre, la Piteşti şi Bacău, în care se vor putea face și monitoriza aceste tratamente. Acestea se vor adăuga centrelor care funcţionează deja la Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Târgu Mureş.