Confidenţialitate

Două lanțuri supermarketuri din Marea Britanie au acceptat la vânzare fructe și legume care nu respectă standardele de dimensiune și aspect | AUDIO

Morcovi strâmbi, cartofi mărunți, sau fructe care nu respectă standardele de dimensiune și aspect au fost acceptate la vânzare de două lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie. Măsura a fost luată pentru a reduce risipa alimentară în contextul în care producția agricolă este afectată de secetă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fructe și legume cu aspect ciudat, pipernicit de secetă, se vor regăsi de acum înainte pe rafturile a două lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie, scrie cotidianul The Guardian.

Reprezentanții rețelelor comerciale spun că nu vor să irosească produse de calitate doar pentru că arată diferit față de cele cu care sunt obișnuiți cumpărătorii.

Decizia este parte a sprijinului acordat fermierilor britanici care se confruntă cu cea mai secetoasă vară din ultima jumătate de secol.

Potrivit unor documente guvernamentale consultate de The Guardian, jumătate din recolta de cartofi ar putea fi compromisă. Cea de porumb e grav afectată. De asemenea se așteaptă pierderi de până la 50% la morcovi, mere, ceapă sau hamei.

Sursa foto: Unsplash / Markus Spiske

Citește și: Seceta din zona mediteraneană va mai continua încă 3 luni, anunță Serviciului de cercetare ştiinţifică al Comisiei Europene