Confidenţialitate

Două firme românești din Londra au primit scrisori anonime cu conținut xenofob | AUDIO

Două firme românești din Londra, o brutărie şi o firmă de contabilitate, au primit scrisori anonime, în care românii sunt îndemnaţi să plece acasă.

În plic, expeditorul a pus şi o bucătă dintr-un articol de ziar în care se anunţa că trei români au fost condamnaţi în Marea Britanie.

Ministerul de Externe a reclamat deja incidentele atât autorităților britanice, cât şi Comisiei Europene.

Sediile celor două mici firme se află în nordul Londrei, într-o zonă în care  sunt mai multe societăți inființate de români.

Destinatarii nu au făcut plângeri.

În schimb, Ambasada României la Londra a reclamat deja incidentele Ministerului Britanic de Externe și conducerii Poliției Metropolitane londoneze, cu solicitarea de a clarifica aceste evenimente.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a anunţat că se află în contact permanent cu autoritățile britanice care l-au asigurat că  cetățenii români, asemeni celorlalți cetățeni europeni, se bucură de dreptul de a locui, munci sau studia în Regatul Unit aşa cum prevăd  Acordul de Retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană şi legislaţia britanică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul de Externe îi îndeamnă pe românii din Marea Britanie, care formează a doua mare comunitate străină din Uniunea Europeană, să nu ignore incidentele xenofobe.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oana Darie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Marea Britanie, trăiesc cel puţin 500.000 de români, iar majoritatea au depus deja actele necesare în vederea rămânerii în Regatul Unit şi după BREXIT.