Două femei din Congo cu documentele false au fost depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două femei din Congo care au încercat să iasă ilegal din România cu documente de călătorie falsificate.

La control, în vama Nădlac II a fost oprit un vehicul condus de un cetăţean angolez, în vârstă de 60 de ani.

Alături de acesta, în autoturism se mai aflau două femei care s-au legitimat cu documente de călătorie eliberate de autorităţile din Austria.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele nu corespund cu cele din documentele prezentate, motiv pentru care acestea au fost duse la sediul PF pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că cele două sunt de fapt din Congo și că au intrat legal în România.

Femeile au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi nu deţineau documente care să le permită să călătorească în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale altei persoane, pentru cele două congoleze.

De asemenea, pe numele şoferului a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS