Confidenţialitate

Două dintre persoanele reținute în dosarul CASMB au fost arestate preventiv

Dosarul decontărilor fictive de servicii medicale de la Casa de Asigurări de Sănătate București: două dintre cele 16 persoane reţinute în dosar au fost arestate preventiv; iar pentru opt judecătorii au decis arest la domiciliu.

Între suspecţi se numără: un medic şi un avocat.

Paguba este estimată la 3 milioane de euro.

În referatul procurorilor se arată că inculpații au încercat să influențeze martorii în cauză și să falsifice probe.

Anchetatorii arată că există date și probe potrivit cărora, începând de anul trecut, reprezentanții unor firme furnizoare de servicii medicale fără activitate reală ori legală, aflate în relație contractuală cu C.A.S.M.B., au aderat la grupul infracțional constituit din funcționari și conducători ai Casei.

Din luna martie a acestui an, gruparea infracțională ar fi fost sprijinită și de președintele C.N.A.S., Marian Burcea.     

Prin înșelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, abuz în serviciu, grupul infractional ar fi fraudat Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate prin decontarea nelegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu.

Banii din acest fond nu au fost folosiți pentru îngrijirea medicală la domiciliu a asiguraților care aveau nevoie reală de aceste servicii, în mod gratuit.

Astfel, firmele inculpaților ar fi incasat in mod necuvenit între 150.000 și 3 milioane de lei. În același dosar sunt cercetate și alte persoane fizice și juridice, între care 13 inculpați în stare de arest la domiciliu.