Confidenţialitate

Două containere pline cu marfă contrafăcută, în valoare de 8,5 milioane de euro, descoperite la Constanța. Urmau să ajungă în Ucraina

Marfă de contrabandă în valoare de 8.5 milioane de euro în portul Constanța. Este captura polițiștilor de frontieră care, în urma unor suspiciuni, au verificat mai multe containere importate din China. Mărfurile contrafăcute fuseseră importate de o firmă din Ucraina.

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă împreună cu vameșii din portul Constanta Sud Agigea au descoperit în două containere, sosite din China, 5.300 ceasuri de diferite mărci si aproape 25.000 de accesorii auto si articole de îmbrăcăminte. Toate, contrafăcute, având o valoare de aproape  8,5 milioane de euro.

Containerele erau în tranzit, urmând să ajungă în Ucraina, la destinatar.

Mărfurile ilegale  au fost ridicate pentru expertizare şi continuarea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră fac investigații și pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

La finalizare vor fi luate masurile legale, informează polițiștii de frontieră constănțeni.

Citește și: Ciucă: Debitul scăzut al Dunării ar putea afecta producția de energie electrică prin hidrocentrale în perioada următoare, însă România nu va fi afectată | AUDIO