Confidenţialitate

Două comisii de la Babeș-Bolyai vor analiza teza de doctorat a ministrului Bode, după mai multe sesizări către instituție. Când vom afla rezultatul | AUDIO

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, va fi verificată de 2 organisme ale Universității Babeș-Bolyai, spune la Europa FM, rectorul instituției.

Daniel David spune că, după ce luni, Universitatea s-a autosesizat, marți, Comisia de Etică a fost și ea sesizată cu privire la eventualul plagiat comis de ministrul de Interne:

„Analiză de similitudine, este analizată de o comisie de specialiști stabilită la nivelul fiecărei școli doctorale și în cazul acestei școli doctorale din UBB avem o comisie de specialiști. În funcție de rezultatul obținut decizia se comunică public de data asta pentru că este un interes public și în același timp poate să ajungă și în comisia de etică, dacă sunt anumite discuții care necesită clarificări. Situația o să fie și mai complicată pentru că între timp am primit astăzi o serie de sesizări către comisia de etică, astfel încât va merge analiza și prin comisia de etică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă ministrul Lucian Bode a plagiat sau nu în lucrarea susținută în 2018 vom afla în câteva săptămâni, promite rectorul Universității Babeș-Bolyai:

„Neștiind că vor apărea și aceste sesizări la comisia de etică, am spus că sper ca în această săptămână la sfârșit să avem rezultatul primei proceduri. Cu siguranță odată ce avem și plângerile la comisia de etică, probabil că se vor prelungi un pic fiindcă comisia de etică are anumite proceduri, trebuie să asculte părțile implicate, cei care sunt suspectați trebuie să aibă și ei un punct de vedere. Mesajul meu, atâta pot către comisia de etică: riguros, transparent și cât de repede.

-Oricum, până la finalul anului am putea avea o decizie.

Eu cred că mai repede, până la sfârșitul anului cred că este prea mult.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, luni, USR a susținut că după ce a transcris și analizat o parte din teza de doctorat al lui Bode, a ajuns la concluzia că unele fragmente au fost copiate din Wikipedia.

Marți, USR a transmis că depune o sesizare la Consiliul Național de Atestare a Diplomelor și Certificatelor Universitare în legătură cu teza de doctorat a ministrului de Interne.

Cristian Ghinea, USR

„Facem astăzi sesizarea oficială către CNATDCU, organul statului român care se poate sesiza asupra plagiatului lui Lucian Bode și numai asupra plagiatului ci și a calității științifice și academice a aceste lucrări. Pe lângă CNATDCU vom sesiza și comisia de etică a Universității Babeș Bolyai, care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat și de calitatea academică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Interne, care este acuzat de plagiat după ce membri USR i-au copiat diploma de doctorat spunea luni că demersul opoziției este fără substanță și total inutil.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Lucian Bode, despre acuzațiile de plagiat: „Am văzut fițuica prezentată de USR, un demers penibil, plin de minciuni” | AUDIO