Confidenţialitate

Două capodopere, o singură scenă: Nunta lui Figaro și Spărgătorul de nuci la Opera Națională București

Cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie aduce pe prima scenă lirică a României spectacolul de operă Nunta lui Figaro de W.A. Mozart în dublă reprezentație și baletul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski.

Marți, 9 ianuarie, ora 18:30, vă propunem baletul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski. Premiera baletului a avut loc în capitala culturală și politică a Rusiei țariste, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, în decembrie 1892, iar de atunci, Spărgătorul de nuci a devenit una dintre cele mai iubite și reprezentate lucrări de acest gen din lume. Povestea începe într-o atmosferă festivă, în Ajunul Crăciunului, în casa familiei Stahlbaum. Micuța Clara primește un cadou minunat, un spărgător de nuci, de la bătrânul Drosselmeyer, un misterios sculptor de jucării. În noaptea de Crăciun, când toată lumea doarme, Clara se trezește în mijlocul unei lupte fantastice între soldați și șoareci. Spărgătorul de nuci prinde viață și aventura celor doi începe. Vă invităm să vă alăturați.

Miercuri (10 ianuarie) și joi (11 ianuarie), ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de operă Nunta lui Figaro de W.A. Mozart. Titlul reprezintă una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Mozart, o capodoperă comică plină de farmec și ingeniozitate. Acțiunea se desfășoară într-o singură zi și prezintă intrigile amoroase și quiproquo-urile dintre personajele principale. Figaro, servitorul îndrăgostit de Susanna, este hotărât să îi câștige dragostea și să învingă obstacolele care îi stau în cale. Cu o muzică sublimă și arii celebre precum Voi che sapete și Non più andrai, este indiscutabil că Nunta lui Figaro reprezintă unul dintre cele mai apreciate spectacole ale repertoriului liric mondial.

Bilete pe tickets.operanb.ro și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.