Confidenţialitate

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Suceava | VIDEO

Marți, 14 martie 2023, pe aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, două avioane ale companiei Wizz Air s-au ciocnit ușor. Aripa unui avion a lovit partea din spate a celuilalt avion. Una dintre cele două aeronave ar fi urma să zboare spre Dortmund, însă în urma incidentului zborurile au fost anulate. Pasagerii din cele două aeronave au fost debarcați.

Unul din avioane era plin cu 174 de pasageri și se pregătea pentru decolare, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Cele două aeronave sunt ale companiei Wizz Air, iar incidentul a avut loc pe platforma aeroportului. În timpul unei manevre, aripa unui avion a lovit ușor partea din spate a celeilalte aeronave care staționa fără pasageri.

Avionul aflat în mișcare urma să opereze zborul de la Suceava spre Dortmund, iar operatorul a anunțat că va trimite o altă aeronavă pentru a-i prelua pe călătorii care au fost debarcați după ciocnire.

Nu este primul incident care se înregistrează pe aeroportul din Suceava. Pe 24 ianuarie 2021, un avion de mici dimensiuni a aterizat pe pistă cu doar un minut înainte de aterizarea cursei de Londra.

Turnul de control nu a putut lua legătura cu pilotul aeronavei de mici dimensiuni pentru că acesta își uitase căștile în mașină.

Câteva luni mai târziu, două persoane au ajuns nestingherite la un avion care urma să decoleze de la Suceava spre București. Una din ele a urcat în avion, iar cealaltă s-a întors spre aerogară fără ca vreuna să treacă prin filtrele de securitate.

Sursa foto: Shutterstock

Sursa video: Amator

Citește și: Autoritățile ar putea cumpăra propriul avion pentru deplasări „dacă sunt costuri mai mici pe termen mediu și lung”, spune Adrian Câciu | AUDIO