Confidenţialitate

Autoritățile ar putea cumpăra propriul avion pentru deplasări „dacă sunt costuri mai mici pe termen mediu și lung”, spune Adrian Câciu | AUDIO

Autoritățile pot cumpăra un avion pe care să îl folosească demnitarii, dacă e mai ieftin decât închirierea unuia. Este reacția ministrului Finanțelor.

Aflat, marți, la Parlament, Adrian Câciu a fost rugat de jurnaliști să comenteze faptul că șeful statului s-a deplasat în Japonia cu un avion pentru care s-ar fi plătit o chirie costisitoare:

„Ca ministru de Finanțe nu emit opinii, nu cunosc subiectul… V-am spus că dacă se face o astfel de discuție analizăm și vedem, este evident că putem găsi soluții de genul acesta, dacă sunt costuri mai mici pe termen mediu și lung.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Presa a semnalat faptul că avionul folosit de președintele Klaus Iohannis este una dintre cele mai recente și mai mari modele Boeing, un avion privat VIP pentru 19 pasageri.

Ministrul Finanțelor a fost întrebat cum face deplasările externe:

„Deplasările mele externe ca ministru al Finanțelor ăn mare parte se desfășoară cu compania de stat Tarom, așa cum prevede legea. Curse de linie, cum, Doamne ferește, curse de linie, am fost economy și business, cum au nimerit colegii de mine să găsească biletele. Trebuie să știți, cursele de Bruxelles sunt destul de aglomerate, mai ales cele de lunea dimineața, cum plecăm noi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Proiect de lege în Parlament: Toți angajații din sectorul privat ar putea primi vouchere de vacanță din 2024 | AUDIO