Confidenţialitate

Dosarul plăcuțelor de înmatriculare ofensatoare la adresa PSD a fost închis. Șoferul și-a recuperat permisul

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 au admis propunerea reprezentanţilor Brigăzii Rutiere a Capitalei de clasare a dosarului deschis în cazul lui Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii înmatriculate cu numere M…PSD, astfel că dosarul a fost închis.

Inițial, Brigada Rutieră a Capitalei a deschis dosar penal în cazul lui Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii înmatriculate cu numere M…PSD şi i-au reţinut permisul acestuia, pe motiv că automobilul nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe. Biroul Interpol Stockholm a anunţat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

Săptămâna trecută, însă, Brigada Rutieră a propus Instanței clasarea dosarului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au admis, marţi, propunerea de clasare, astfel că dosarul a fost închis.

Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, şi-a recuperat marţi permisul de conducere, după ce procurorii au clasat dosarul în care a fost cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Răzvan Ştefănescu este şofer profesionist şi are nevoie de permis pentru a munci în Suedia.

Avocatul şoferului, Ioana Mateş, a anunţat că Răzvan Ştefănescu va veni cu maşina în Piaţa Victoriei, la ora 14,00.

Șoferul, Răzvan Ștefănescu, a intrat în iulie în România cu o mașină având numere personalizate, înmatriculată în Suedia.

Nu a avut nicio problemă la graniță, a fost lăsat să intre, iar ulterior a fost oprit de agenții de la rutieră, în diverse locuri, de patru sau cinci ori, a fost verificat și lăsat să plece.

Bărbatul susține că a avut permanent la el numerele de înamtriculare inițiale ale mașinii și s-a oferit să le schimbe, dar i s-a spus că trebuie să rămână cu numerele cu care a intrat în țară.

Între timp, autoritățile române au sesizat autoritățile suedeze că numărul personalizat este un slogan indecent, iar autoritățile suedeze au răspuns că îl vor retrage, moment în care șoferul a fost din nou oprit, i s-a ridicat permisul de conducere, i-au fost confiscate plăcuțele cu numărul personalizat și a fost audiat câteva ore.

În paralel, au fost dispuse verificări interne în Poliție.