Dosarul lui Bogdan Olteanu: Nu este exclus ca, în acest caz, să fie audiat și Călin Popescu Tăriceanu

Dosarul fostului viceguvernator Bogdan Olteanu: nu este exclus cA procurorii să-l audieze în acest caz și pe Călin Popescu Tăriceanu, care era premier la data faptelor de care este acuzat fostul viceguvernator BNR.

Avocatul lui Olteanu a refuzat însă să spună dacă va cere audierea șefului Senatului, invocând urmărirea penală începută deja în dosar.

Bogdan Olteanu a fost adus astăzi la Instanța Supremă – unde procurorii DNA au cerut prelungirea arestului preventiv.

Judecătorii au amânat însă judecarea cererii pentru luni.

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a fost adus, în această dimineață, încătușat, din Arestul Capitalei la Instanţa Supremă pentru judecarea cererii DNA de prelungire a măsurii arestării preventive.

Ședința s-a amânat însă pentru luni.

Avocatul său, Constantin Durgheu, spune că nu este exclus cA, în acest dosar, să se ceară și audirea lui Călin Popescu Tăriceanu.

M-ați întrebat dacă Călin Popescu Tăriceanu ar putea înclina într-un sens sau altul. Orice martor care vine și dă o mărturie în susținerea acuzațiilor evident că este în favoarea Parchetului și în detrimentul inculpatului”, a precizat avocatul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avocatul e de părere că Bogdan Olteanu ar trebui scos din arestul preventiv întrucât îi este greu să-și pregătească apărarea după gratii.

Eu nu pot să răspund despre problemele lui sentimentale. Pot să vă spun un singur lucru: în acest moment, nu doar Bogdan Olteanu, orice om ar fi afectat. Domnul Bogdan Olteanu are dreptul și dorința de a se apăra, însă în stare de arest preventiv îi este mult, mult mai greu să facă acest lucru, cam greu să producă probele.  Evident că îi dau o stare cel puțin de disconfort”, a adăugat Constantin Durgheu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, Bogdan Olteanu este acuzat că a primit, în 2008,  un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu. În schimb, ar fi promis că poate facilita numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Numirea pe această funcție a fost decisă de Guvern – condus, la acea vreme, de Călin Popescu Tăriceanu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS