Confidenţialitate

Dosarul Laurei Codruța Kovesi, deschis de procuroarea Adina Flora după o plângere a lui Sebastian Ghiță, clasat de Parchetul General | AUDIO

Unul dintre dosarele fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi a fost clasat de către Parchetul General la aproape 4 ani de când a fost deschis de Secția Specială de anchetare a magistraților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În dosar era acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Sesizarea a fost depusă de fostul deputat Sebastian Ghiță care susținea că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut bani ca să îl aducă în țară din Indonezia pe fostul director al Fondului Național de Investiții pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare.

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar și chemată să se prezinte la poliție în perioada în care concura pentru funcția de procuror șef European, mandat pe care l-a și obținut câteva luni mai târziu:

„În acest moment am interdicție de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost azi citată. Cred că este o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă. Este o măsură de a ne hărțui în continuare pe toți cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se știe, sunt într-o procedură internațională în care am ieșit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcție a ajuns la anumite cote”, spunea Laura Codruța Kovesi.

În 2019 pe numele fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție au fost deschise două dosare. În cel clasat acum, Parchetul General a decis că faptele nu există.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Proiectele de lege care vizează zilele libere legale pentru angajații din mediul privat, motiv de ceartă între parlamentari | AUDIO