Confidenţialitate

Dosarul ”gazelor ieftine” Romgaz: Prejudiciul s-ar ridica la 62 de milioane de euro. Avocat: Statul nu a fost păgubit

A prejudiciat sau nu Adrian Videanu, în calitate de ministru al Economiei, statul român în dosarul Romgaz – așa-numitul dosar al ”gazelor ieftine”?

Surse judiciare citate de Mediafax susțin că bugetul național ar fi fost păgubit cu …62 de milioane de euro – după ce patronul InterAgro, Ioan Niculae ar fi primi gaze ieftine prin semnătura fostului ministru.

Avocatul omului de afaceri susține însă că expertiza financiar-contabilă ce i-a fost prezentată astăzi arată un prejudiciu de 0 lei în acest dosar.

Adrian Videanu și Ioan Niculae – s-au prezentat astăzi în fața procurorilor pentru a li se aduce la cunoștință rezultatul acestei expertize.

 

Potrivit DIICOT, între 2008 și 2010, Adriean Videanu, în calitate de ministru al Economiei a semnat în Guvern mai multe ordine prin care InterAgro – companie condusă de Ioan Niculae – a primit gaze naturale la prețuri subvenționate.

S-ar fi livrat gaze naturale din producţia proprie în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, respectiv 500 de milioane de dolari.

InterAgro ar fi beneficiat însă de prețuri preferențiale și reduceri acordate ilegal – motiv pentru care statul român ar fi fost păgubit, într-un final, cu 62 de milioane de euro.

Avocatul lui Ioan Niculae are altă opinie. Ioan Panaitescu a declarat, pentru EuropaFM, că este vorba despre o eroare de calcul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În dosarul Romgaz, Ioan Niculae şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu sunt urmăriţi penal, între altele, pentru abuz şi instigare la abuz în serviciu.