Confidenţialitate

Dosarul ”Gala Bute”: Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Elena Udrea

Procurorii DNA au cerut închisoare cu executare în cazul Elenei Udrea, acuzată de abuz în serviciu și luare de mită în dosarul Gala Bute.

Mai mult, aceștia le-au cerut judecătorilor ca pedeapsa să fie orientată spre limita maximă.

Procurorul de caz a solicitat închisoare cu executare și pentru fostul ministru al Economiei Ion Ariton.

Instanța ar urma apoi să asculte pledoariile avocaților și ultimul cuvât al inculpaților.

Judecătorii vor rămâne apoi în pronunţare, urmând să anunţe când va fi dată sentinţa în dosarul “Gala Bute”. Decizia nu va fi definitivă şi va putea fi contestată de inculpaţi şi procurori.

Elena Udrea a declarat, la intrarea în sediul Instanţei Supreme, că se aşteaptă să fie achitată, pentru că nu crede că poate fi condamnată pe denunţuri mincinoase, neprobate timp de doi ani cu nimic în instanţă.

În dosarul Gala Bute, au fost trimiși în judecată foștii miniștri Elena Udrea și Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Acuzațiile: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.