Confidenţialitate

Dosarul Black Cube: Daniel Dragomir, trimis în judecată

DIICOT l-a trimis în judecată pe fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir în dosarul “Black Cube”, referitor la spionarea fostei şefe a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi.

Daniel Dragomir este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, instigare la transfer neautorizat de date informatice, în formă continuată, instigare la fals informatic, în formă continuată, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice şi instigare la violarea secretului corespondenţei, în formă continuată, arată un comunicat publicat de procurorii anti-mafia.

Trei angajaţi ai firmei israeliene Black Cube – Yossi Barkshtein, Ron Weiner şi David Geclowicz – au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii români, ei primind în instanţă condamnări cu suspendare, amintește DIICOT.

Condamnat luna trecută definitiv, la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, într-un alt dosar, Daniel Dragomir a fugit din România cu puțin timp înainte de aflarea sentinței.