Confidenţialitate

Dosarul Apa Nova: Moisescu, Berevoianu și Semenescu rămân sub control judiciar

Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, și omul de afaceri Ovidiu Semenescu, cercetați de procurorii DNA în dosarul Apa Nova, rămân sub control judiciar, așa cum a decis și Tribunalul Prahova.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definivită.

Judecătorii au respins astfel contestația procurorilor DNA, care au cerut arestarea preventivă a celor trei suspecţi.

Procurorii DNA Ploiești au ridicat, săptămâna trecută, mai multe documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie. Infracțiunile ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii.

Potrivit DNA Ploieşti, Semenescu, administrator al unor societăți comerciale și reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte și SC Apa Nova SA la data faptelor, este suspectat de trafic de influență şi cumpărare de influență.

Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar în altă cauză, și Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei în perioada 2008-2015, sunt suspectați de trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu și Berevoianu și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.