Confidenţialitate

Dosarul ANRP 5: Horia Simu ar fi fost ajutat de un fost consilier prezidențial să-și vândă acțiunile la Fondul Proprietatea

Dosarul retrocedărilor ilegale ANRP 5: omul de afaceri Horia Simu, recent trimis în judecată alături de fosta șefă ANRP Crinuța Dumitrean, lansează acuzații la adresa unui fost consilier prezidențial.

El îl acuză pe Daniel Moldoveanu că a intermediat retrocedări și tranzacții comerciale pe care nu le avea în atribuțiile legale.

De precizat că aceste acuzații apar la scurt timp după ce procurorii au făcut public faptul că însuși Horia Simu ar fi fost ajutat de fostul consilier prezidențial să vândă unele acțiuni deținute la Fondul Proprietatea.

Omul de afaceri insistă că el este cel care a fost căutat de Daniel Moldoveanu.

Domnul consilier a venit la mine spunând că poate să rezolve aceste dosare, el cunoscându-se, în prealabil, cu doamna Crinuța Dumitrean cu care eu nu m-am cunoscut. Ce este nedrept – este inversată cauzalitatea și sunt acoperiții autorii morali ai acestui dosar. Rep.: Care ar fi aceia? H.S.: Îmi mențin declarația, domnul Daniel Moldoveanu. Și faptul că dânsul nici măcar nu este prezent în acest dosar este puțin nedrept”, a spus omul de afaceri Horia Simu.    

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În rechizitoriul prin care Crinuța Dumitrean, fosta șefă a Autorității pentru Restituirea Proprietăților, a fot trimisă în judecată se mai arată că Horia Simu a obținut din vânzarea acțiunilor 7 milioane de euro.

Cu banii obținuți ar fi cumpărat o vilă de lux în stațiunea Saint Tropez.

Absolut totul a fost perfect legal (…) și voi fi interesat în a clarifica toate întrebările pe care mi le pune în cârcă DNA. Rep.: Se spune în dosar că cu o parte din acei bani v-ați fi cumpărat o casă în Saint Tropez, e adevărat? H.S.: (râde) Sărut-mâinile….” – a precizat Horia Simu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să mai spunem că faptele de care este acuzat Horia Simu s-ar fi petrecut în 2010.  Atunci, Daniel Moldoveanu era consilier prezidențial în timpul mandatului fostului președinte Traian Băsescu.