Confidenţialitate

Dosar penal pentru șoferul care a rupt barierele de la trecerea peste calea ferată, în Brănești, Ilfov | AUDIO

Poliția din Ilfov s-a autosesizat și a deschis și un dosar penal după publicarea unor imagini cu o mașină care distruge barierele de la nivel cu calea ferată în comuna Brănești. Imaginile au fost postate de CFR Infrastructură. Potrivit polițiștilor, mașina care a forțat trecerea de cale ferată a fost implicată ulterior într-un accident rutier.

Imaginile arată cum la trecerea de cale ferată din satul Pasărea, comuna Brănești, șoferul unui SUV trece în viteză peste calea ferată și distruge barierele coborâte. Viteza trenului în acea zonă este de 160 de km/h, spun cei de la CFR Infrastructură potrivit cărora omul a scăpat cu viață doar pentru că trenul de Constanța nu ajunsese încă în zonă. Aceeași mașină, a fost implicată însă, două ore mai târziu, într-un accident rutier. Șoferul era băut, declară Anne Marie Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

”În timp ce deplasa pe DN3 spre București, a intrat în coliziune cu parapeții de pe partea stângă a sensului de mers, după care s-a răsturnat în afara crosabilului. Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcool-test care a indicat o valoare de 1,03 ml alcool pur în aerul expirat.”

În urma verificărilor efectuate, polițiștii din Pantelimon l-au identificat pe conducătorul auto. Acesta este unul și același conducător care a fost implicat în accidentul rutier ce a avut loc la aceeași dată, în jurul orei 20:50.

Bărbatul are un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare din culpă. În cazul ruperii barierelor, cercetările continuă pentru stabilirea condițiilor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

"/>

Lucia Ciocârlie Haranguș

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucia Ciocârlie Haranguș