Confidenţialitate

Dosar penal pentru scurgere de informații după ce presa a prezentat informații din rechizitoriul dosarului Colectiv

Parchetul General a deschis un dosar penal pentru scurgere de informații după ce presa a prezentat informații din rechizitoriul dosarului Colectiv.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de procurorul-general Bogdan Licu.

Acesta spune că rechizitoriul apărut în presă reprezintă doar o variantă de lucru,  nu documentul pe care anchetatorii îl vor trimite în instanță.

Procurorii vor să afle acum cine le-a furnizat jurnaliștilor informații din dosarul penal deschis în urma tragediei din octombrie anul trecut.

Procurorul general interimar al României spune că a fost deschis un dosar penal pentru scurgeri de informaţii chiar din interiorul instituţiei pe care o conduce.

Deocamdată, s-a început urmărirea penală in rem, ceea ce înseamnă că nicio persoană nu este vizată în acest moment.

Bogdan Licu a declarat că s-a săvârșit infracțiunea, cităm,  de compromitere a intereselor Justiției.

Din păcate (…) a apărut în media un draft al rechizitoriului, de fapt, sincer, nu este nici măcar un draft, este un document de lucru al procurorilor. Mie îmi pare foarte rău că a apărut acel document în presă, este ceva inacceptabil, fapt pentru care vreau să vă aduc la cunoștință că în cursul zilei de ieri am sesizat-o în scris pe doamna procuror-șef Secție, doamna Camelia Sutiman, pentru constituirea unui dosar penal în această cauză pentru că, din punctul meu de vedere, s-a săvârșit infracțiunea de compromitere a intereselor Justiției“, a spus Licu.

El a anunțat că dosarul Colectiv va fi trimis în judecată în circa o săptămână, procurorii lucrează la rechizitoriu, iar media va fi anunțată când documentul va fi finalizat.

“Nu este posibil să apară asemenea documente în media, cu tot respectul pentru informarea publică, cu atât mai mult cu cât este mai mult o dezinformare publică, acel document fiind efectiv un document de lucru al procurorilor”, a mai spus Licu.

Procurorul general susține că această scurgere de informații, care intervine în acest moment, ar putea leza interesele dosarului penal.