Confidenţialitate

Dosar penal pentru poluarea de pe pârâul Bicaz din județul Neamț | AUDIO

În județul Neamț a fost deschis un dosar penal după poluarea pârâului Bicaz în urma deversării a peste 5 tone de amoniac de la fabrica de ciment din zonă.

Deversarea a 5,4 tone de amoniac a avut loc luni seara la fabrica de ciment de la Tașca. Este un accident ecologic care nu ar fi trebuit să se întâmple, spune prefectul George Lazăr.

”Nu ar fi trebuit să se întâmple dacă cei de la această societate comercială și-ar fi luat toate măsurile pentru a preîntâmpina astfel de incidente.”

În pârâul Bicaz s-au constatat depășiri cu aproape 2.000 de ori a limitei legale de amoniac. Apa a devenit albicioasă iar peștii din pârâu dar și din două păstrăvării au murit din cauza poluării.

”Mirosul de amoniac era extrem de puternic. S-au prelevat probele”.

Populația nu este în pericol mai spun autoritățile locale. Apa de la captarea de la Vaduri care alimentează orașul Piatra Neamț este în parametri normali. Medicii au luat însă măsuri pentru a limita efectele poluării pe pârâul Bicaz.

Polițiștii au deschis un dosar penal în cazul poluării dar și în cazul unei păstrăvării care ar fi vândut pește care a murit din cauza poluării masive.  Reprezentanții Fabricii de ciment de la Tașca spun că a cumpărat amoniac de la o firma bulgară, iar șoferul a aruncat în pârâul Bicaz cantitatea de amoniac rămasă necumpărată de fabrică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși