Dosar penal in rem după accidentul din mina Lupeni, unde un miner și-a pierdut viața

Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani a început urmărirea penală ”in rem”, pentru infracţiuni şi fapte, în cazul accidentului de muncă produs miercuri, la Mina Lupeni, din Valea Jiului, unde un miner şi-a pierdut viaţa din cauza unei surpări produse într-o galerie din subteran.

Dosarul vizează infracţiunile de ucidere din culpă şi infracţiuni referitoare la legislaţia privind protecţia muncii, adică neluarea şi nerespectarea măsurilor legate de securitate şi sănătate în muncă, a declarat vineri,prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, Veronica Gal, citată de Agerpres.

„Cercetările se fac de către Poliţia Lupeni, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani”, a precizat prim-procurorul Veronica Gal.

În paralel, Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara desfăşoară propria anchetă în cazul accidentului de muncă de la Mina Lupeni, rezultatele acesteia urmând să fie puse la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

În funcţie de rezultatul investigaţiilor, procurorul de caz va dispune măsurile viitoare în acest dosar.

Un miner şef de schimb, în vârstă de 42 de ani, a murit, miercuri, la Mina Lupeni din cauza unei surpări care s-a produs în subteran, în timp ce o echipă de muncitori executa operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului.

Un alt miner, de 33 de ani, a reuşit să scape cu viaţă din acest accident de muncă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS