Dosar penal în cazul trenului deraiat în Olt

Procurorii din Caracal au deschis un dosar penal în cazul trenului de marfă deraiat în Olt. Trenurile de călători care circulă pe ruta afectată au adunat întârzieri de 800 minute.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului Caracal în această dimineață, iar procurorii fac cercetări, in rem, pentru „neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă în timpul îndatoririlor de serviciu”.

Potrivit unor surse din cadrul CFR, anchetatorii verifică încărcătura garniturii, viteza cu care trenul circula pe acea porțiunde de cale ferată unde limita maximă era de 70km/h, dar și dacă angajații Autorității Feroviare, instituție abilitată să verifice starea tehnică a garniturilor, dar și încărcătura acestora, și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu.

Traficul feroviar pe magistrala 900 rămâne închis și astăzi, între Caracal și Drăgănești-Olt.

Potrivit prefectului de Olt, Florin Homorean, ieri au fost ridicate de pe șine trei dintre cele cinci vagoane căzute pe șine, iar astăzi se golește grâul din celelalte două pentru a putea fi eliberat un fir de circulație.

23 de trenuri de călători care circulau pe ruta Caracal-Drăgănești–Olt au fost anulate. Patru garnituri circulă acum pe trasee deviate, iar alte 16 trenuri de călători circulă cu transbordare între cele două gări.

Deviate pe trasee ocolitoare sunt și 30 de marfare care erau programate pe această rută.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS