Dosar penal în cazul Secției de Arși de la Spitalul Floreasca. Secția este funcțională doar pe hârtie

Dosar penal în cazul Secției de Arși de la Spitalul Floreasca – despre care s-a constatat că nici acum nu este funcțională, deși conducerea anunța contrariul.

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu.

Anchetatorii au fost sesizați în acest caz de Guvern – care a semnalat mai multe nereguli și a constatat că mai mulți medici din conducerea unității au mințit atunci când au spus că secția este funcțională.

După începerea urmăririi penale, procurorii așteaptă acum mai multe documente de la Spitalul Floreasca, de la firma privată implicată în amenajarea Secției, dar și de la Corpul de Control.

Surse judiciare citate de Mediafax susțin că de la spitalul bucureștean s-au solicitat acte financiar-contabile, dar și contractele încheiate. După studierea acestor documente, anchetatorii vor decide pe cine cheamă la audieri.

Marți, Corpul de Control al ministrul Sănătății anunța că Unitatea de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Floreasca nu este încă pe deplin funcţională.

Secția funcționa, așadar, doar pe hârtie, iar din partea conducerii unității au existat mai multe informații contradictorii.

Corpul de control a constatat că personalul medical nu era prezent la muncă, unii doctori lucrau, în realitate, în alte secții.

În plus,  nu a fost prevăzută nicio evacuare în  caz de incendiu, iar instalaţia de aer condiţionat nu funcţionează corespunzător.

După tragedia din Colectiv, mai multe oficiali din sănătate s-au grăbit să spună că Secția de Arși de la Floreasca este funcțională.        Printre ei se numără secretarul de stat Dorel Săndesc – care spunea în noiembrie, anul trecut,  că acolo au fost internate chiar 8 persoane.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS