Dosar penal în cazul exploziei din Galați

Toți locatarii blocului din Galați, zguduit de explozia produsă sâmbătă seară, au fost evacuați.

Cei mai mulți dintre locatarii blocului puternic afectat de explozie s-au mutat într-un cămin al Garnizoanei Galați.

Condițiile de cazare sunt foarte bune.

La fel, și pentru cei care au ales să locuiască provizoriu într-un cămin studențesc de la ASE.

O altă parte a sinistraților s-a mutat la Centrul pentru Persoane fără Adăpost al primăriei.

Toți primesc câte o masă caldă pe zi, la prânz, și pachete cu hrană rece pentru dimineață și seară, de la Cantina de Ajutor Social. Sunt și locatari din blocul distrus de explozie care au refuzat mâna întinsă de autorități și s-au mutat la rude sau prieteni.

Aceștia sunt cei care, inițial, nu au vrut să își părăsească locuințele, însă, nu au avut de ales, fiindcă poliția le-a spus foarte clar că nu sunt în siguranță și este obligatorie evacuarea. Și pentru aceștia este pregătită hrană.

Între timp, autoritățile așteaptă rezultatul final al expertizei tehnice care se face la blocul G5, unde s-a produs deflagrația. Este important de știut dacă imobilul mai poate fi consolidat și refăcut sau trebuie demolat.

Parchetul din Galați a deschis un dosar penal în cauză. Se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală și distrugere calificată.

Reamintim că, în urma exploziei, o fetiță de 1 an și 5 luni a murit, iar alte patru peroane au fost rănite, dintre care două se află încă în spital, cu arsuri și poli-traumatisme.

Suflul deflagrației a afectat 20 de garsoniere, din care 5 sunt distruse complet.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS