Confidenţialitate

Dosar nou pe numele lui Andrei Chiliman

Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, este urmărit penal într-un nou dosar. Procurorii anticorupție îl bănuiesc de abuz în serviciu în formă continuată și complicitate la distrugere.

Este acuzat că a ajutat o persoană să distrugă anexe ale Palatului Ştirbei din Capitală, respectiv că a semnat ilegal autorizaţia privind desfiinţarea construcţiilor.

 

Fără să facă declarații în fața presei, Andrei Chiliman a venit la sediul DNA pentru a fi audiat. Se crede că prin acțiunile sale ca primar de sector ar fi pus în pericol monumentul istoric Palatul Știrbei situat pe Calea Victoriei din Capitală. Comunicatul DNA arată că Andrei Chiliman ar fi ajutat o persoană să distrugă cu utilaje grele anexe ale Palatului în perioada aprilie-decembrie 2008.

Ajutorul oferit de Andrei Chiliman se referă la faptul că edilul suspendat ar fi semnat atunci certificatul de urbanism pentru desființarea construcțiilor, știind că Primăria Sectorului 1 nu era autoritatea competentă iar actul încălca dispozițiile legale. În această cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane.